Our proposals for the new Dinorwic Visitor Centre in Llanberis have been approved by Gwynedd Council.

The project will see the current visitor centre undergo a complete refurbishment in order to create a fit-for-purpose visitor attraction that will also house a cafe and community facilities. The design will reduce the current footprint to a more manageable and flexible space whilst opening up the building with new vistas to the surrounding landscape. All this will enhance the experience for visitors to the Dinorwic Hydro Eletric Power station.

John Armstrong, First Hydro Station Manager, said:

“We were delighted to present our plans for the refurbishment of the Electric Mountain Visitor Centre to the local community. The aim of the new building is to deliver an engaging and attractive visitor experience, providing user-friendly resources that will appeal to tourist and education visitors alike. There will also be much-improved facilities for the community to use. Drawing on ENGIE’s regeneration capabilities, the new building will be sustainably designed, energy efficient and in keeping with the local environment and landscape. We look forward to continuing our public engagement through the construction process and beyond.’

Related News

Cow Green submitted for Planning

Cow Green submitted for Planning

jmarchitects are excited to announce that planning permission has been submitted to Calderdale Council on behalf of Placefirst for a new nine storey residential building along Cow Green in Halifax.

Locations

Edinburgh

64 Queen Street
Edinburgh
EH2 4NA

0131 464 6100
edinburgh@jmarchitects.net

Glasgow

50 Bell Street
Glasgow
G1 1LQ

0141 333 3920
glasgow@jmarchitects.net

London

Second Floor
37 Alfred Place
London WC1E 7DP

0207 580 5330
london@jmarchitects.net

Manchester

3A, 54 Princess Street
Manchester
M1 6HS

0161 200 6300
manchester@jmarchitects.net